Юридичні послуги для бізнесу, у сфері  сімейного права та нерухомості.
(099) 772-55-52
(098) 200-55-52

3 несподіваних факти про кримінальні справи та 1 правильне рішення

3 несподіваних факти про кримінальні справи та 1 правильне рішення

Сьогодні ми з Вами подивимося на кримінальні справи з незвичного боку.
Відразу попереджу, це не буде перелік статей з кримінального кодексу або похвальна ода мені, як адвокатові у кримінальних справах. Адже якщо Ви звернетеся до мене по захист, то самі переконаєтеся в ступені моєї компетентності.
Усі знають прислів'я "Від в'язниці і від торби не зарікайся". Мудрість її в тому, що будь-хто з нас з Вами може бути притягнутий до кримінальної відповідальності. Ви, напевно, здивовані і думаєте "Зі мною такого не станеться, тому що я нічого такого не вчиню". Давайте розберемо 3 основні причини, через які звичайні люди перетворюються на моїх підзахисних (в кінці тексту Вас чекає обіцяне правильне рішення).
№1. "Підстава". Це часто вживане слово, що означає фабрикацію кримінальної справи проти конкретної людини за замовленням" іншої. Причин «замовити» насправді більше, ніж Ви думаєте. Хтось хоче позбавитися від конкурента у бізнесі, політиці - класичний випадок. Трапляються й більш побутові варіанти: дружина хоче " посадити" чоловіка ( помститися за щось або заволодіти квартирою), сусід - сусіда за якісь дрібні образи і сварки. Не важливо, що чоловік або сусід - звичайний громадянин, а не бізнесмен або політик, тим легше його " підставити".
Потерпілі часто опиняються у великій біді тому, що
а) не усвідомлюють ступені серйозності проблеми;
б) не звертаються вчасно до адвоката у кримінальних справах.
Повірте, мої 15 років роботи адвокатом і 4 роки - слідчим не пройшли дарма. І я знаю, про що говорю.
Загроза підставити і посадити часто використовується при шантажі. Наприклад, коли хочуть, щоб людина щось зробила - відмовилася від показань свідка, від власності (квартири, будинку, землі), посади, акцій, на яку претендує ще хтось і так далі. І якщо людина не поступається, загрозу можуть втілити в життя, і не лише відносно самої людини, а і відносно її близьких. Уявіть, в таку ситуацію може ж потрапити ХТО ЗАВГОДНО!
№2 Емоції. Чи бачили ви сварку двох водіїв під час ДТП? Буває, що готові побити один одного, такі вирують пристрасті. Окрім стресових ситуацій на дорозі, скільки їх ще трапляється? Сварка сусідів, чоловіка і дружини, родичів, бійки п'яних у барі - "чого на мою дівчину дивишся"?. І ось результат - "я його тільки штовхнув (стукнув, по сходах спустив - можливі варіанти), а він " (у лікарні, а може і того гірше) - "я ж не хотів"! Але відповідати-то доведеться. Практично усі підзахисні , що притягнуті до відповідальності з цієї категорії - звичайні, нормальні люди. Тому запам'ятаєте, друзі, негативні емоції можуть бути дуже небезпечні.
№3 Наївність. "Я ж не знав", - чую цю фразу з дивовижною регулярністю. Незнання не звільняє від відповідальності, на жаль. Хтось попросив: "дай паспорт", " підпиши", " перевези", або - " передай". Запевнив, що все законно. А тут - Стаття! Професійні аферисти діють дуже витончено. Їх жертви, навіть маючи вищу освіту і життєвий досвід, не чекають неприємностей.
Роблячи висновок, даю надійну пораду. Якщо Ви (ваші знайомі, рідні) виявилися в якості обвинуваченого або потерпілого в кримінальній справі, Ви можете боротися своїми силами. Правда, це складно, довго, іноді безрезультатно.
Тому краще відразу ж довіртеся хорошому адвокатові. Я зроблю усе можливе і неможливе (у рамках закону), щоб Вам допомогти.
З повагою, засновник адвокатської компанії "Юркон-ЄС"
Илляш Ярослав Миколайович.